top of page

OM OSS

Stabekk Teater ble grunnlagt av Sigve Bøe og Trine Tandberg i 2004 og har siden holdt til på Kulturhuset Stabekk Kino i Bærum. Teatret i over 15 år underholdt både barn og voksne med sine fargerike og sjarmerende familieforestillinger. Det er til en hver tid ca 160 barn og ungdommer ved teaterskolen som utgjør teatrets "stab". 

I vårt kunstneriske team har vi kun profesjonelt utdannede instruktører og skuespillere.

SIGVES VISJON

"Min drøm er å videreføre noe av det jeg fikk lære som barn og ungdom av teatersjef Bjørn Endreson (fra Stabekk), da han drev sitt Rogaland Teaters Barneteater i Stavanger. Jeg ønsker å bidra til å utvikle ny dramatikk, hvor både barn, unge og profesjonelle kan jobbe sammen. Slik bygger vi bro over generasjoner. Ved å jobbe på samme måte som vi alltid gjør i profesjonell sammenheng, tar vi barn og unge på alvor, mens vi har det gøy.

Forskjellen på godt og dårlig teater, på amatørteater og profesjonelt ledet teater, er stort sett forholdet til begrepet undertekst. Det vil si hva skuespilleren tenker i situasjonen på scenen. Om forståelsen av situasjonen og underteksten er riktig, vil det farge replikken og gjøre uttrykket sant og ekte.

Noen svært få barn gjør dette intuitivt og virker levende og troverdige uten særlig hjelp, det er det vi kaller naturlig “talent”. Det er sjeldent. De aller fleste må mates med underteksten - så og si i hver eneste replikk - for at den skal virke spontan, morsom, intelligent osv.

Om ikke det gjøres av en sceneinstruktør med kunnskap om dette, vil barn og unge ofte fremstå som “flinke”, men egentlig likegyldige for et vanlig publikum. Jobbes det derimot systematisk med dette, kan det, som med alt annet, til slutt falle på plass og “talentet” kan være forløst. Å se når dette skje med våre barn og ungdommer er veldig morsomt og motiverende."

Kunsterisk leder, Sigve Bøe

HISTORIEN

Stabekk Teater ble opprettet i januar 2004 på bakgrunn av Sigves visjon og lokalt engasjement. I alle år har teatret holdt til på Kulturhuset Stabekk Kino i Bærum, der flesteparten av produksjonene blir spilt. I 2017 fikk teatret, i tillegg til Stabekk Kino, nye flotte lokaler: "Teaterloftet" i nabobygningen.

 

I snart 20 år har Stabekk Teater oppnådd stor suksess med flere klassikere som Robin Hood og Villungene, Trollmannen fra Oz, Pinocchio og Askepott og Lillemus-Mei. Siden 2016 har teatret hatt rekordhøye besøkstall på over 3000 publikummere hvert år og ekstraforestillinger på hovedscenen i Bærum Kulturhus. 

HVA GJØR VI

Stabekk Teater er et prosjektteater for barn og ungdom. Vi har som mål å ha én stor og én mindre produksjon hvert år, i tillegg til avslutningsforestillinger for kursene. Mellom produksjonsperiodene tilbyr vi undervisning i teater til barn og unge fra barneskolen til videregående.

 

Teateret har som filosofi å forberede alle teaterets medlemmer på å være med i store teaterproduksjoner. Denne filosofien er en av kjerneneverdiene i vårt virke, sammen med visjonen om å skape profesjonelle forestillinger med barn som aktører, for barn som publikum.

PÅ STABEKK TEATER LÆRER DU:

 • Skuespillerteknikk

 • Konsentrasjon

 • Improvisasjon

 • Tekstforståelse

 • Situasjonsforståelse

 • Kroppsbeherskelse og bevegelse

 • Stemmebruk og sang

 • Rytme

STABEKK TEATERS MÅLSETTING:

 • Vi vil bidra til å skape interesse for og kunnskap om scenekunst blant barn og unge.

 • Vi vil skape en spennende og positiv kulturaktivitet i nærmiljøet.

 • Vi vil bygge broer mellom amatørteater og profesjonelt teater.

 • Forberede elevene på å være med i store teaterproduksjoner og til å gå videre med høyere utdanning innen scenekunst.

Kontaktinformasjon

Daglig leder​/Pedagogisk leder

Per Myrstad Kringen

Tlf. 90176056

per@stabekkteater.no

Daglig leder/Produsent

Maria Tandberg Bøe

Tlf. 92833700

maria@stabekkteater.no

Adresser

Besøksadresser

Kulturhuset Stabekk Kino

Gamle Ringeriksvei 5

1369 Stabekk

Teaterloftet

Gamle Ringeriksvei 1

1369 Stabekk

Fakturaadresse

Stabekk Teater v/Trine Tandberg

Gamle Drammensvei 51b

1368 Stabekk

faktura(at)stabekkteater.no

bottom of page