© Stabekk Teater                         Mail: info@stabekkteater.no

 • Instagram Social Icon
 • Facebook Social Icon

OM OSS

Stabekk Teater ble grunnlagt av Sigve Bøe og Trine Tandberg i 2004 og har siden holdt til på Kulturhuset Stabekk Kino i Bærum. Teatret har gjennom 15 år underholdt både barn og voksne med sine fargerike og sjarmerende familieforestillinger. Det er til en hver tid ca 140-160 barn og ungdommer ved teaterskolen som utgjør teatrets "stab". 

I vårt kunstneriske team har vi profesjonelt utdannede instruktører og skuespillere.

SIGVES VISJON

"Min drøm er å videreføre noe av det jeg fikk lære som barn og ungdom av teatersjef Bjørn Endreson (fra Stabekk), da han drev sitt Rogaland Teaters Barneteater i Stavanger. Jeg ønsker å bidra til å utvikle ny dramatikk, hvor både barn, unge og profesjonelle kan jobbe sammen. Slik bygger vi bro over generasjoner. Ved å jobbe på samme måte som vi alltid gjør i profesjonell sammenheng, tar vi barn og unge på alvor, mens vi har det gøy."

Kunsterisk leder, Sigve Bøe

HISTORIEN

Stabekk Teater ble opprettet i januar 2004 på bakgrunn av Sigves visjon og lokalt engasjement. I alle år har teatret holdt til på Kulturhuset Stabekk Kino i Bærum, der flesteparten av produksjonene blir spilt. I 2017 fikk teatret, i tillegg til Stabekk Kino, nye flotte lokaler: "Teaterloftet" i nabobygningen.

 

Gjennom snart 15 år har Stabekk Teater oppnådd stor suksess med flere klassikere som Robin Hood og villungene, Trollmannen fra Oz og Askepott og Lillemus-Mei. Siden 2016 har teatret hatt rekordhøye besøkstall på over 3000 publikummere hvert år og ekstraforestillinger på hovedscenen i Bærum Kulturhus. 

HVA GJØR VI

Stabekk Teater er et prosjektteater for barn og ungdom. Vi har som mål å ha en stor produksjon hvert år, og mellom produksjonsperiodene tilbyr vi undervisning i teater til barn og unge mellom 5-19 år.

 

Teateret har som filosofi at alle teaterets medlemmer skal få være med på forestillinger, om de ønsker det. Denne filosofien er en av kjerneneverdiene i vårt virke, sammen med visjonen om å skape profesjonelle forestillinger med barn som aktører, for barn som publikum.

 

Flere av teatrets medlemmer har blitt valgt ut til å være med i profesjonelle oppsetninger blant annet på Det Norske Teatret og Nationaltheatret, i tillegg til større roller i film og TV.

PÅ STABEKK TEATER LÆRER DU:

 • Kroppsbeherskelse og bevegelse

 • Stemmebruk og sang

 • Konsentrasjon

 • Improvisasjon

 • Tekstforståelse

 • Situasjonsforståelse

STABEKK TEATERS MÅLSETTING:

 • Vi vil bidra til å skape interesse for og kunnskap om scenekunst blant barn og unge.

 • Vi vil skape en spennende og positiv kulturaktivitet i nærmiljøet.

 • Vi vil bygge broer mellom amatørteater og profesjonelt teater.

Kontaktinformasjon

Daglig leder/Produsent

Trine Tandberg

Tlf. 41440809

trine.tandberg@stabekkteater.no

Daglig leder​/Hovedinstruktør musikk

Per Myrstad Kringen

Tlf. 90176056

per@stabekkteater.no