© Stabekk teater 2017                         Mail: info@stabekkteater.no

 • Instagram Social Icon
 • Facebook Social Icon

OM OSS

Stabekk Teater ble grunnlagt av Sigve Bøe og Trine Tandberg i 2004 og har siden holdt til på Kulturhuset Stabekk Kino i Bærum. Teatret har gjennom 15 år underholdt både barn og voksne med sine fargerike og sjarmerende familieforestillinger. I tillegg til å produsere forestillinger, er det til en hver tid ca 100-150 barn ved teaterskolen som utgjør teatrets "stab".

SIGVES VISJON

"Min drøm er å videreføre noe av det jeg fikk lære som barn og ungdom av teatersjef Bjørn Endreson (fra Stabekk), da han drev sitt Rogaland Teaters Barneteater i Stavanger. Jeg ønsker å bidra til å utvikle ny dramatikk, hvor både barn, unge og profesjonelle kan jobbe sammen. Slik bygger vi bro over generasjoner. Ved å jobbe på samme måte som vi alltid gjør i profesjonell sammenheng, tar vi barn og unge på alvor, mens vi har det gøy."

Kunsterisk leder, Sigve Bøe

HISTORIEN

Stabekk Teater ble opprettet i januar 2004 på bakgrunn av Sigves visjon og lokalt engasjement. I alle år har teatret holdt til på Kulturhuset Stabekk Kino i Bærum, der flesteparten av produksjonene blir spilt. I 2017 har teatret, i tillegg til Stabekk Kino, fått nye flotte lokaler "Teaterloftet" i nabobygningen. Gjennom snart 15 år har Stabekk Teater oppnådd stor suksess med flere klassikere som Robin Hood og villungene, Trollmannen fra Oz og Askepott og Lillemus Mei. I 2016 satt teatret opp Pinocchio som ble vår hittil største suksess med et besøkstall på over 3000 publikummere og ekstraforestillinger på hovedscenen i Bærum Kulturhus. I 2018 setter vi opp Piken med svovelstikkene av Jeremy Paul and Leslie Stewart som første teater i Norge. Stykket er oversatt av Sigve Bøe.

HVA GJØR VI

Stabekk Teater er et prosjektteater for barn og ungdom. Vi har som mål å ha en stor produksjon hvert år, og mellom produksjonsperiodene tilbyr vi undervisning i teater til barn og unge mellom 5-19 år. Teateret har som filosofi at alle teaterets medlemmer skal få være med på forestillinger, om de ønsker det. Denne filosofien er en av kjerneneverdiene i vårt virke, sammen med visjonen om å skape profesjonelle forestillinger med barn som aktører, for barn som publikum. Flere av teatrets medlemmer har også blitt valgt ut til å være med i profesjonelle oppsetninger blant annet på Det Norske Teatret og Nationaltheatret. Flere av medlemmene har også hatt større roller i film og TV.

PÅ STABEKK TEATER LÆRER DU:

 • Kroppsbeherskelse

 • Stemmebruk og sang

 • Konsentrasjon

 • Improvisasjon

 • Tekstforståelse

 • Situasjonsforståelse

STABEKK TEATERS MÅLSETTING:

 • Vi skal bidra til å skape interesse for og kunnskap om scenekunst blant barn og unge.

 • Vi skal skape en spennende og positiv kulturaktivitet i nærmiljøet.

 • Vi skal bygge broer mellom amatørteater og profesjonelt teater.

Kontaktinformasjon

Daglig leder​

Maria Karine Tandberg Bøe

Tlf. 92833700

maria@stabekkteater.no

Styreleder/Produsent

Trine Tandberg

Tlf. 41440809

trine.tandberg@stabekkteater.no