HOVEDPRODUKSJON

Hver høst setter Stabekk Teater opp én stor forestilling. Denne er av høy kunstnerisk kvalitet og vi legger svært mye arbeid og midler i disse produksjonene. Det er alltid liveband med profesjonelle musikere, og profesjonell instruktør, koreograf og scenograf. 

 

Vår filosofi er at vi vil gi alle som ønsker det en mulighet til å oppleve hvor fantastisk det er å stå på scenen. Derfor er alle ordinære teaterskoleelever fra 3. klasse og oppover med på våre produksjoner i større eller mindre grad. Det vil si at det er omlag 100 barn og flere frivillige foreldre i sving i forbindelse med produksjonen. 

Vi har ikke opptaksprøver for å være med, men vi krever at man prioriterer produksjonen i periodene opp mot forestilling, selv om det krasjer med andre aktiviteter eller begivenheter. Det er ikke mulig å lage teater med skuespillere som ikke møter på prøve. Derfor skal alle som deltar i hovedproduksjonen møte på alle prøvene de er satt opp på. Hvis ikke, vil de miste rollen sin. Det er foreldrenes ansvar å sørge for at elevene møter opp. 

Vi har prøver mandager og onsdager, og følger en prøveplan som viser hvilke mandager og onsdager en skal møte. Det kan være at man blir kalt inn flere dager, også i helgene. Særlig gjelder dette elever i større roller.

 

I prøveperioden (uke 33-41) er det ikke ordinær undervisning for elever fra 5. klasse og oppover. Elever i 3. og 4. klasse følger som regel ordinær undervisningstid (mandag eller torsdag) i prøveperioden. Men dette kan endre seg fra produksjon til produksjon. 

Når man blir med på en produksjon, forplikter man seg til å være med på to intensivuker, én er den siste uken før sommerferien slutter (uke 32 eller 33) og den andre er i skolens høstferie (uke 40). Dette er viktige arbeidsuker for å bli kjent med stoffet og ferdigstille forestillingen. 

I uke 41 er det generalprøver på kveldene og selve forestillingen spilles helgene i uke 41-44. De fleste elevene spiller ca halvparten av forestillingene. Hvem som spiller når, får en vite ca en måned før premieren. 

Ønsker du å bli med og spille med oss?

Før dere melder dere inn er det viktig at dere er innforstått med hvor mye tid det tar å sette opp en teaterforestilling. Dette er ikke et vanlig fritidstilbud. Det er mye venting og det er ikke sikkert en får den rollen en ønsker seg. Vi lager teater for de som er engasjerte, brenner for å stå på scenen og ønsker å lage teater av høy kvalitet. Hovedproduksjonen er noe du som elev virkelig må ha lyst til å være med på.